Adana’da 1 Mayıs çağrısı: “Emek için, barış için alanlara”
Adana 1 Mayıs Tertip Komitesi, halkı 1 Mayıs mitingine çağrı yaparak, “Savaşa karşı barışı, sömürüye karşı emeğin gücünü savunuyoruz” dedi.

Fotoğraf: Volkan Pekal/ Evrensel
Adana 1 Mayıs Tertip Komitesi, Heykelli Park’ta yaptığı basın açıklamasıyla emekçileri ve halkı 1 Mayıs mitingine çağırdı. Açıklamayı Tertip Komitesi Başkanı Cudi İmrek okudu. İmrek, emeğin yok sayıldığı, savaş politikalarının hayatı kuşattığı bir dönemde 1 Mayıs’ta alanlarda olacaklarını vurguladı.
Miting 1 Mayıs Perşembe günü 14.00’da Kasım Gülek Köprüsü’nde yürüyüşle başlayacak, Yürüyüşün ardından Uğur Mumcu Meydanı’nda miting düzenlenecek. Mitinde Suavi sahne alacak.
"Savaşa karşı barışın, sömürüye karşı emeğin tarafındayız"
Ekonomik krizlerin, antidemokratik uygulamaların ve savaş politikalarının emekçi halklar üzerindeki yıkıcı etkisinden bahseden İmrek, “Bizler emeğin onuruna, halkın sağlığına, barışa ve kardeşliğe sahip çıkıyoruz. Savaşa karşı barışı, sömürüye karşı emeğin gücünü savunuyoruz,” diyerek emek mücadelesi ile barış talebinin iç içe olduğunu belirtti.
Kürt halkının ve Suriye halklarının yanında
Halk iradesinin kayyım atamalarıyla gasp edilmesine ve demokratik taleplerin şiddetle bastırılmasına tepki gösteren İmrek, Kürt halkının eşit yurttaşlık ve barış taleplerinin yanında olduklarını belirterek Suriye’de Alevi toplumuna ve kadınlara yönelik saldırılara da sessiz kalmayacaklarını dile getirdi.
“İnsanca yaşam, onurlu gelecek istiyoruz”
Taşeron çalışmaya, iş cinayetlerine, kadın cinayetlerine ve doğa katliamlarına karşı olduklarını ifade eden İmrek, sağlık, eğitim ve barınma gibi temel hakların ticarileştirilmesine karşı kamusal ve eşit hizmet talep ettiklerini dile getirdi. "Meslek örgütlerimizi, sendikalarımızı, haklarımızı ve geleceğimizi savunacağız" diyen İmrek, halkı 1 Mayıs’ta barış ve emek için alanlarda birleşmeye çağırdı. (Evrensel)
Evrensel'i Takip Et